Resultats en directe       

Final OIcat 2019

La Final de l'OIcat és celebrarà el dissabte 15 de juny a la Facultat de Matemàtiques i Estadística (FME) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Localització

La Facultat de Matemàtiques i Estadística es troba al Campus Sud de la UPC a Barcelona, a sota de l'entrada de la Diagonal.

Programa

HoraLlocEsdevenimentQui
🏁9:30Entrada facultatBenvingudaTothom
🖥️10:00-11:00Aula PC2Mini-concurs de provaParticipants
🏟️10:00-11:00Aula 001Atenció al acompanyantsAcompanyants
🎓11:00-11:30Sala d'ActesBenvinguda i salutació de les autoritatsTothom
👨‍🏫11:30-12:30Sala d'ActesXerrada a càrrec de la professora Carme TorrasTothom
🏃‍♀️12:30-13:30PatiGimcana organitzada per eXploriumParticipants
🍔13:30-14:30Aula ℝDinarTothom
🖥️14:45-18:45Aula PC2FinalParticipants
🏟️14:45-18:45Aula 001Seguiment concurs i atenció al acompanyantsAcompanyants
🏅19:00-19:30Sala d'ActesLliurament de premis i clausuraTothom
🍸19:30Aula ℝCòctelTothom

Xerrada: Robòtica i Intel·ligència Artificial: La ciència atrapa la ficció?

La xerrada "Robòtica i Intel·ligència Artificial: La ciència atrapa la ficció?" serà impartida per la professora Carme Torras, de l'Institut de Robòtica i Informàtica Industrial (CSIC-UPC) de Barcelona. Llicenciada en Matemàtiques i doctora en Informàtica, Carme Torras compagina la direcció d'un grup de recerca en robòtica assistencial amb la promoció de l'ètica en l'aplicació de les noves tecnologies. Convençuda que la ciència-ficció és una eina magnífica per propiciar un debat ètic, ha escrit les novel·les La mutació sentimental (Pagès Editors, 2008) i Enxarxats (Males Herbes, 2017). La primera va acompanyada d'uns materials per generar debat sobre Ètica en Robòtica i Intel·ligència Artificial a secundària i batxillerat.

Aquesta xerrada està adreçada a tots els participants i oberta als acompanyants. Alguns dels problemes de la Final tindràn a veure amb els continguts de la xerrada.

Xerrada en pdf

Gimcana

La gimcana pel pati de la UPC té com a propòsit eliminar els nervis abans de la competició, moure una mica els músculs i propiciar l'interacció entre els participants. La gimcana està organitzada per eXplorium.

       

Sistema informàtic

Els participants utilitzaran el sistema Linux disponible als ordinadors de les aules de la Facultat de Matemàtiques i Estadística. Es tracta d'una distribució Kubuntu i ja té instal·lada tots els elements necessaris per solucionars els problemes de la OIcat:

Podeu descarregar-vos una imatge del sistema (9GB) per provar-lo al vostre ordinador en una màquina virtual utilitzant VirtualBox.

Durant la competició, els participants no podran fer servir altres ordinadors i l'accés a Internet està restringit, excepte per accedir al Jutge.

Autoritats convidades

                                        

    
Olimpíada Informàtica Catalana